Telefoon 06 - 102 64 740 E-mail info@arendverschoorkunstgras.nl

Aanleg Kunstgras

 

U kunt kunstgras eenvoudig zelf aanleggen. In onderstaand document en instructiefilmpje vindt u hiervoor alle informatie.

handleiding aanleg Kunstgras

Let op:   In de aanleginstructies gaat men uit van 5 cm ophoogzand dat onder het kunstgras aangebracht wordt. Dit is echter niet voor elke tuin geschikt en hangt o.a. af van welke ondergrond u heeft (b.v. zwarte grond of zware klei enz) en … ook van welk soort ophoogzand er geleverd wordt en hoe hoog het zandbed moet zijn. Wij geven u ook wat dit betreft graag advies op maat !

(Bent u klant bij ons en loopt u tijdens het leggen toch tegen problemen aan, neem dan contact met ons op : wij helpen u graag!)

 

 

Garantie & Onderhoud

 

Er wordt op verreweg de meeste van onze soorten kunstgras 10 jaar garantie geboden op de kleurechtheid van het kunstgras en op het loslaten van de vezels. Voor de Sport en Spel kunstgrassen en het Trendy Grass (gekleurde kunstgras), is dit 5 jaar.

Onderhoud

Door regelmatig het kunstgras te borstelen met een nylon bezem, bladhark maar ook met een bladzuiger of bladblazer kunt u de vezels weer rechtop en egaal krijgen.

Schoonhouden

Kunstgras vergaart vuil uit de omgeving en wordt natuurlijk vies omdat erop wordt gelopen. Bladeren en ander grover vuil kunt u eenvoudig wegvegen met een bezem. Bladeren kunt u ook verwijderen met een bladerhark of bladblazer. Gebruik geen stalen borstel.

Mochten uw kinderen hun drinken op het gras knoeien, spoel het dan gewoon weg met water. Uitwerpsels van honden en katten hard laten worden en met een schepje verwijderen. U kunt kauwgom en dergelijke verwijderen door het zorgvuldig van het gras te plukken. Dat gaat overigens gemakkelijker als u eerst een ijsblokje op de kauwgom legt. Gebruik nooit oplosmiddelen!

Borstelen

Het kan zijn dat het kunstgras direct nadat u het hebt gelegd wat plat is, bijvoorbeeld omdat het te lang opgerold is geweest. Met een nylon bezem kunt u het gras voorzichtig opborstelen. Ook na een periode intensief gebruik kan het gras enigszins platliggen.Om uw kunstgras zo mooi mogelijk te houden, adviseren wij het regelmatig op te borstelen Home Grass geeft geen garantie op het platlopen van het kunstgras op plekken die intensief gebruikt worden of niet goed onderhouden (opgeborsteld) worden.

In de winter

Als de dooi invalt, zal sneeuw of ijs langzaam van boven naar beneden gaan. De smeltende laag onder Home Grass (in de onderlaag) kan echter nog wel bevroren zijn, waardoor het smeltwater niet kan wegvloeien in de bodem. Dit verschijnsel noemen we ‘zetting van de bodem’. Mocht een dergelijke situatie ontstaan, probeer dan zo min mogelijk op uw Home Grass te lopen, omdat daardoor onregelmatigheden kunnen ontstaan in de ondergrond.

Gebruik van voorwerpen op het kunstgras

Home Grass grasvezels zijn met grote zorg aan de backing bevestigd. De backing is weliswaar bestand tegen zwaardere algemene belasting, maar niet tegen grote krachten op één punt. Vermijdt daarom dat met scherpe voorwerpen op het kunstgras wordt gelopen.

Wilt u bijvoorbeeld uw tuinmeubilair op Home Grass zetten, dan adviseren wij u met klem de druk zoveel mogelijk te verdelen. U kunt zonder problemen een zwembad, trampoline en speeltoestellen op Home Grass zetten.

Gebruikssporen

Uiteraard zijn gebruikssporen – vooral daar waar regelmatig gelopen en/of gespeeld wordt – uiteindelijk niet te voorkomen. Dat is nu eenmaal zo bij elke kunstgrassoort, ook al beweren veel verkopers het tegendeel! Maar door een goede kwaliteit kunstgras te kopen en bovenstaande onderhoudstips in acht te nemen, zult u maximaal plezier hebben van uw kunstgras. Heeft u hierover vragen, neem dan (ook in de toekomst) gerust contact met ons op. Onze service gaat n.l. veel verder dan alleen de verkoop en de aanleg van uw kunstgras!